Familiebericht Familiebericht
Er zijn twee nieuwe familieberichten.
 
Online volgen kerkdiensten in maart Online volgen kerkdiensten in maart
De dienst van zondagavond 29 maart is terug te kijken via https://www.youtube.com/watch?v=PAQEaQKpn2I&Hkyiw9bdSC4
De dienst van zondagmorgen 29 maart is vanwege een technische storing niet via Youtube te bekijken maar te downloaden via: https://wetransfer.com/downloads/e6e2d5cf77c72cd236e6f65f6e320a7620200329090330/d995a2 

Als het gevolg van het Corona virus is besloten dat de kerkdiensten in onze kerk tot en met eind maart alleen online te volgen zijn.
Deze diensten zijn te volgen via www.kerkomroep.nl (zie rechterkant op website), maar de kans bestaat dat de servers van Kerkomroep de forse vraag vanuit het hele land niet aankunnen.
lees meer »
 
Leven in crisistijd Leven in crisistijd
Vorige week maandag voelde ik me ziek.
De hooikoorts slaat elk jaar vroeger toe, dacht ik.
Woensdag ben ik toch voorgegaan in de biddagdiensten in Berkenwoude en
Bergambacht.
En donderdag aan het werk om de voorbereidingen voor de
bevestigingsdienst van collega Blom in Rijssen af te ronden.
Die middag werd bekend gemaakt dat bijeenkomsten van meer dan 100 mensen
niet meer zijn toegestaan. (...)
lees meer »
 
Kerkdiensten per 29 maart Kerkdiensten per 29 maart
De kerkenraad van de Hervormde gemeente heeft besloten om tot nader bericht geen samenkomsten te houden. Dit in lijn met de richtlijnen van het RIVM, gelet op de Corona uitbraak. We hebben gekozen om een alternatief te bieden door vanuit de kerk meditatieve momenten uit te zenden die via internet en/of kerkradio gevolgd kunnen worden. De omstandigheden zijn niet als normaal. De voorganger heeft geen interactie met de gemeente omdat we niet lijfelijk samenkomen en zo ook niet als gemeente antwoord kunnen geven in de liturgie. Dat is immers een fundamenteel kenmerk van de kerkdienst, antwoord geven op het Woord. Vandaar onze keuze voor een meditatief moment.
lees meer »
 
Hoe kan ik digitaal bijdragen aan de collecte? Hoe kan ik digitaal bijdragen aan de collecte?
Vanwege het feit dat de komende weken geen kerkdiensten worden gehouden, zal er in kerk ook niet gecollecteerd worden. Het werk van de diaconie en de kosten die het college van kerkrentmeesters maken, lopen in de komende weken gewoon door. Wij hopen daarom op uw medewerking om uw financiële bijdrage wekelijks te blijven geven.

Er zijn daarvoor drie opties:
lees meer »
 
Kerk voor het dorp Kerk voor het dorp
Ons gemeentezijn houdt niet op. Samen leven we van Gods genade, in vóór- en tegenspoed. Kent u ouderen of alleenstaanden die in deze crisistijd eenzaam zijn? Neem contact met hen op. En als er praktische vragen zijn weet dat u een beroep kunt doen op Omzien Naar Elkaar. We zijn er voor elkaar!
Een aantal organisaties bieden materiaal aan om met de kinderen of persoonlijk aan bijbelstudie te doen. ABC van het Geloof en de HGJB bieden daarvoor mogelijkheden die de komende tijd aangevuld zullen worden.
 
 
Hartelijk welkom Hartelijk welkom

Hartelijk welkom op de site van de Hervormde Gemeente van Bergambacht. Wij maken deel uit van de Protestantse Kerk in Nederland. (PKN)
Actuele zaken  vindt U in het submenu 'Laatste nieuws