Oproep voor materialen in de zorg Oproep voor materialen in de zorg
Beste gemeenteleden,
Vanwege toename van Corona(verdachte)-patiënten zijn we in het ziekenhuis op zoek naar materialen die ons helpen tijdens het werk. U kunt hierbij -naast de al veel gevraagde mondkapjes, kunststof brillen en handschoenen- ook denken aan babyfoons, portofoons en walkie talkies. Deze materialen kunnen we als verpleegkundigen inzetten om met patiënten in de isolatiekamers te communiceren voor we dergelijke kamers binnen gaan. Denk bijvoorbeeld aan de vraag wat voor eten en drinken we mee naar binnen kunnen nemen.
lees meer »
 
Hulpvragen delen Hulpvragen delen

Om te zorgen voor mensen binnen onze gemeente wordt op dit moment ook de vrijwilligerapp ingezet. Via deze app kunnen we gemakkelijk een grote groep mensen bereiken als er een hulpvraag binnen de gemeente is. Wilt u deze app op uw computer of telefoon installeren zodat we op een effectieve manier mensen kunnen helpen? http://www.hervormdbergambacht.nl/vrijwilligerapp

 
Shoppen in advent Shoppen in advent

Hoe diep zit de secularisatie in onszelf als westerse christenen?

Inleiding

Shoppen in advent is de titel van een boek dat dr. Herman Paul laatst heeft geschreven. Herman was bijzonder hoogleraar secularisatiestudies aan de universiteit van Groningen, mogelijk gemaakt door de IZB en de GZB en dus door ons als Hervormde gemeenten.
Hij heeft een studie gemaakt wat secularisatie in onze tijd inhoudt en wat dit van de kerk vraagt. Hieronder staat een korte weergave van wat hij aanreikt. Tussen aanhalingstekens staan letterlijke citaten.

lees meer »
 
Kerkklokken Kerkklokken
De kerkklokken luiden woensdag door het hele land een kwartier lang tussen 19.00 uur en 19.15 uur.
De Raad van Kerken roept alle kerken op om mee te doen en zo een boodschap van "hoop en troost"
te geven voor iedereen die te maken heeft met het coronavirus.
Het is de bedoeling dat de kerkklokken ook op woensdag 25 maart en 1 april worden geluid. Met
deze "klokken van hoop en troost" kunnen kerken mensen met elkaar verbinden over de grenzen van
sociaal isolement heen.
 
Verkoop collectebonnen Verkoop collectebonnen
In verband met de Corona epidemie is besloten tot nader order de verkoop van collectebonnen in de consistorie te annuleren. Wij zullen u nader informeren als er weer collectebonnen aangeschaft kunnen worden. Tot dit moment kunt u gebruik maken van de verschillende opties om uw financiële bijdrage wekelijks te blijven geven. 
 
Diaconaal HGJB-Project ‘Geef Hoop’ Diaconaal HGJB-Project ‘Geef Hoop’
Update: Vanwege maatregelen mbt. de Corona uitbraak is de activiteiten op deze dagen geannuleerd.

Op D.V. vrijdag 20 en zaterdag 21 maart worden voor dit project verschillende activiteiten georganiseerd. Samen met de clubs en verenigingen hebben we een afwisselend programma in elkaar weten te zetten. Voor alle leeftijdsgroepen is er van alles te doen.

Het complete programma kun je lezen in het volgende document: Programma 'Geef Hoop' (PDF, opent in nieuw venster). 

Op www.facebook.com/bergambachtgeefhoop vind u de meest actuele informatie.
Doe mee, neem vrienden en bekenden mee, we hopen u / je te ontmoeten!
 
Gemeenteavond over zending Gemeenteavond over zending
Update: Vanwege maatregelen mbt. de Corona uitbraak is deze avond geannuleerd.

Op donderdag 26 maart is er een gemeenteavond. Deze avond staat in het teken van zending.
Op de avond zullen Margreet en Kenneth een terugblik geven op hun werk in het zuiden van Malawi. Hans en Gerrie kijken ook terug en vertellen verhalen over hoe zij God in het noorden van Malawi zagen werken. Tegelijk denken we als gemeente na wat de missionaire opdracht van God voor onszelf betekent. We staan ook stil bij de vraag wat wij van de wereldwijde kerk kunnen leren en wat wij kunnen bijdragen aan het doorgeven van het Evangelie.
Van harte welkom in de Schakel! Inloop is om 19.30 uur. We starten 20.00 uur.
 
Nieuws uit Malawi Nieuws uit Malawi
Misschien zoekt u/jij het laatste nieuws uit Malawi.
Alle berichten staan in het menu Diaconaat/Zending
Even  doorklikken voor Hans en Gerrie en u/jij bent er, of 
voor Margreet en Kenneth hier klikken
 
Collectebonnen Collectebonnen
In toenemende mate wordt er door gemeenteleden gebruik gemaakt van de mogelijkheid om digitaal collectebonnen te bestellen via deze site ' Hervormd Bergambacht.nl'  Voor wie dit gemak nog niet heeft ontdekt: Onder het kopje Financiën van het hoofdmenu vindt u het bestelformulier . Na de bestelling en de betaling op rekeningnummer NL72RABO.0373.7352.00. o.v.v.
De via de website bestelde collectebonnen worden om de week bij u thuis bezorgd. Dit betekent dat de bezorging na het plaatsen van uw bestelling maximaal circa twee weken op zich kan laten wachten. Heeft u de collectebonnen sneller nodig, komt u dan op dinsdagavond even langs..